Хочу поділитися рецептом чудових солоних груздів на зиму. Солоні грузді виходять хрусткими і досить ароматними. Таку закуску я готую щорічно, і намагаюся заготовити якомога більше солоних грибів.
Інгредієнти: на 4 л.
- Грузді білі – 4 кг
- Часник – 2 головки
- Сіль велика – 160 гр.
- Листя хрону – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Парасольки кропу – за смаком
Процес приготування:
Як солити грузді, щоб були хрусткими? Переберіть грузді, очистіть і промийте їх у холодній проточній воді. Грузді викладіть у відро, залийте холодною водою і залиште на 3 доби. Щоб позбутися гіркоти, міняйте воду вранці і ввечері. Потім злийте воду і промийте грузді. Промийте парасольки кропу, листя чорної смородини, хрону. На дно відра викладіть кілька листя хрону і чорної смородини.
Додайте приблизно столову ложку або трохи більше крупної солі.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищені зубчики часнику розрізати на кілька частин. Додайте у відро невелику жменю нарізаного часнику і кілька парасольок кропу.
Потім викладіть шар груздів капелюшками вниз, зверху пересипавши крупною сіллю.
Потім викладіть трохи нарізаного часнику, листя хрону і листя чорної смородини.
Чергуючи шари, повністю заповніть відро, поки не закінчаться всі грузді. Зверху викладіть листя хрону.
Грузді накрийте тарілкою меншою по діаметру, зверху поставте важкий вантаж. Я найчастіше ставлю повну трилітрову банку. Відро з груздями поставте в темне прохолодне місце, типу льоху або підвалу, і залиште приблизно 30-40 днів.
Хрусткі грузді подавайте на стіл, присмачивши рослинним маслом і прикрасивши півкільцями ріпчастої або червоного цибулі.
Приємного апетиту!
Як приготувати грузді - рецепти