Серед наявних технологій засолювання підберезників можна виділити гарячий спосіб. Цей спосіб найбільш безпечний і простий. При дотриманні всіх нюансів засолювання гриби в результаті виходять хрусткими і ароматними. Смак солоних підберезників нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти: на 1 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Як солити підберезники на зиму гарячим способом? Гриби необхідно перебрати від лісового сміття, ретельно промити. Великі екземпляри слід розрізати на кілька частин.
Поміщаємо підберезники в каструлю, додаємо до них необхідну кількість води і солі. Ставимо каструлю на вогонь.
Після закипання додаємо до грибів кріп, листя смородини, гвоздику, лавровий лист і чорний перець. Варимо гриби після закипання протягом 35 хвилин. У процесі варіння не забуваємо знімати образовывающуюся пінку.
Через деякий час гриби осядуть на дно, а розсіл стане прозорим. Це вірна ознака того, що підберезники готові. Повністю охолодити гриби.
Остиглі підберезники розподіляємо по заздалегідь стерилізованим ємкостей. Крім банок можна використовувати і будь-яку іншу тару, тільки її необхідно попередньо обдати окропом.
Приємного вам апетиту!
Гриби на зиму Підберезники на зиму Солоні гриби на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти