Існує кілька методів засолювання вовнянок на зиму. У даному рецепті вам пропонується засолити без варіння і холодним способом, в результаті чого вовнянки будуть хрусткими і ароматними. Ці гриби потребують попередньому вимочуванні протягом 2-3 днів зі зміною води кожні 6 годин. Вимочування видаляє гіркоту грибів і робить їх більш щільними. Цей рецепт в даний час найбільш популярний.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вовнянки (вимочені) – 3 кг
- Сіль – 5 ст. л.
- Листя хрону – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Парасольки кропу – 6 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Як солити вовнянки без варіння? В посуд для засолювання вовнянок покладіть лист хрону, подрібнений часник і листя смородини. Поверх їх тонким шаром насипте сіль.
Потім укладіть шар вимочених вовнянок, кладучи їх капелюшками вниз. Шар робіть не більше 6 см завтовшки.
На кожен шар вовнянок насипайте сіль і кладіть листя смородини і пластинки часнику, парасольки кропу, листя хрону.
Таким чином викладіть у посуд всі вовнянки та прянощі.
Поверх грибів покладіть листя хрону. Гриби накрийте плоскою тарілкою.
На тарілку поставте будь-який вантаж. Посуд з грибами поставте в прохолодне місце. За 4 дні вовнянки дадуть багато соку, тоді вага вантажу збільшити, щоб гриби були покриті розсолом повністю.
Через 9-10 днів вовнянки будуть готові. Розкладіть їх у чисті банки і залийте розсолом. Банки закрийте капроновими кришками і поставте на зберігання в холодне місце. Можете залишити солоні вовнянки і тій же посуді. Тоді прикрийте їх марлею і міняйте марлеву серветку через 3-4 дні, щоб гриби не покрилися цвіллю.
Вдалих заготовок!
Вовнянки на зиму Вовнянки холодним способом на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму