У деяких виникає резонне питання, чи можна солити грузді з волнушками разом і якщо так, то як це краще зробити. Так, ці гриби схожі за своїми властивостями та походженням, тому немає перешкод для спільної засолювання.


Інгредієнти: на 25 порц.

  • Грузді білі – 5 кг
  • Волнушки – 5 кг
  • Сіль – 500 гр.
  • Часник – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як солити вовнянки та грузді разом? Гриби очистити від лісового сміття, кілька разів перемити, поки забруднення повністю не зникнуть. Щоб не вимочувати гриби тривалий період часу, їх потрібно бланшувати: варити 20 хв, а потім промити в холодній воді і знову зварити протягом 15 хв., знову промити.

На дно ємності викласти часник, сіль, кріп, лавровий лист, смородинові листя, прянощі.

Укласти шарами гриби, пересипаючи кожен шар сіллю. Зверху придавити гнітом.

На 7 діб прибрати гриби в холодильник. Далі розкласти асорті по банкам, герметично закупорена. Через місяць солоні гриби можна вживати в їжу, подаючи з нарізаною ріпчастою цибулею і нерафінованою ароматним олією.

Приємного апетиту!

Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді гарячим способом на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді