У деяких виникає резонне питання, чи можна солити грузді з волнушками разом і якщо так, то як це краще зробити. Так, ці гриби схожі за своїми властивостями та походженням, тому немає перешкод для спільної засолювання.
Інгредієнти: на 25 порц.
- Грузді білі – 5 кг
- Волнушки – 5 кг
- Сіль – 500 гр.
- Часник – за смаком
- Кріп – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як солити вовнянки та грузді разом? Гриби очистити від лісового сміття, кілька разів перемити, поки забруднення повністю не зникнуть. Щоб не вимочувати гриби тривалий період часу, їх потрібно бланшувати: варити 20 хв, а потім промити в холодній воді і знову зварити протягом 15 хв., знову промити.
На дно ємності викласти часник, сіль, кріп, лавровий лист, смородинові листя, прянощі.
Укласти шарами гриби, пересипаючи кожен шар сіллю. Зверху придавити гнітом.
На 7 діб прибрати гриби в холодильник. Далі розкласти асорті по банкам, герметично закупорена. Через місяць солоні гриби можна вживати в їжу, подаючи з нарізаною ріпчастою цибулею і нерафінованою ароматним олією.
Приємного апетиту!
Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді гарячим способом на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді