Простий зрозумілий рецепт пшеничного хліба. Виріб виходить рогаликом, несолодким, з среднепористым м’якушкою і рум’яної хрусткою скоринкою. Хліб не містить ні яєць, ні молока, тому відмінно підходить для вегетаріанців. Зберігати готовий остиглий хліб рекомендується, накривши чистим рушником, при кімнатній температурі. Текстура м’якушки дозволяє нарізати буханець на тонкі скибочки, так як практично не кришиться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 200 мл
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Як спекти пшеничний хліб в хлібопічці Мулинекс? Відміряємо вказану кількість води і нагріваємо її до злегка теплої температури. Вливаємо воду в чашу. Відміряємо рослинне масло без запаху, додаємо до води в чашу.
Пшеничне борошно спочатку просіваємо через сито для збагачення додатковим повітрям, а потім висипаємо у форму поверх води з маслом.
Далі в чашу поверх борошна висипаємо сіль, цукровий пісок і сухі дріжджі. Ці компоненти бажано розміщувати у різні кути форми, щоб вони добре розподілялися при замісі.
Встановлюємо чашу в прилад, вибираємо вагу 500 грам, натискаємо програму випічки білого хліба і задаємо саму підсмажену кірочку. Хлібопічка автоматично визначить час випічки. Натискаємо кнопку «Старт» – почнеться процес замісу тесту.
Після того, як коли хлібопічка перший подасть звуковий сигнал, процес замісу зупиниться і почнеться розстойка, а потім і випікання хліба. Кришку приладу на даних етапах відкривати не можна, щоб не зіпсувати хліб. Після другого сигналу чашу з готовим хлібом вже можна діставати.
Чашу з хлібом обережно перевертаємо і витягаємо буханець. З дна вироби акуратно витягаємо гак для замісу тіста. Кладемо хліб на решітку і даємо йому повністю охолонути.
Після того, як виріб охолоне, можна буде розрізати його на тонкі скибочки – м’якушка не буде кришитися і ламатися.
Приємного апетиту!
Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Мулинекс Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці