Є кілька способів загорнути трикутні пиріжки і приготувати самсу. Традиційно начину готують з рубаного м’яса, але по своєму смаку завжди можна додати будь-які інгредієнти: сир, гриби, картоплю або інші овочі.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 ст.
- Крохмаль кукурудзяний (для розкачування тіста) – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 1 ст. л.
- Кмин – для посипання
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
У мисці збийте яйце, додайте до нього 50 г розтопленого вершкового масла, сіль і окріп. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Тісто розділіть на три частини і залиште на 30-40 хвилин.
Потім просыпьте робочу поверхню крохмалем і розкачайте частини тесту з тонкі прямокутні коржі. Кожну корж промажте розм’якшеним вершковим маслом, складіть їх один на одного і скрутіть щільний рулет. Покладіть тісто в морозилку на 15-20 хвилин.
дістаньте Тісто з морозилки, наріжте шайбочками по 1-1,5 сантиметра товщиною і розкачайте їх. На зріз покладіть шматочок окремо розкатаного тіста, це необхідно для того, щоб шари листкового тіста не розповзалися.
Фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею і приправами. На розкачане тісто викладіть начинку.
Поверніть краї тіста до центру і скріпіть прилеглі краю один з одним. У вас вийдуть акуратні трикутні пиріжки.
Деко застеліть пергаментом. Викладіть заготовки на деко швом вниз. Зверху змастіть самсу сумішшю яйця і молока, посипте кмином. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Подавайте самсу в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса зі свининою Узбецька самса