Є кілька способів загорнути трикутні пиріжки і приготувати самсу. Традиційно начину готують з рубаного м’яса, але по своєму смаку завжди можна додати будь-які інгредієнти: сир, гриби, картоплю або інші овочі.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний (для розкачування тіста) – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 ст. л.
  • Кмин – для посипання
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

У мисці збийте яйце, додайте до нього 50 г розтопленого вершкового масла, сіль і окріп. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Тісто розділіть на три частини і залиште на 30-40 хвилин.

Потім просыпьте робочу поверхню крохмалем і розкачайте частини тесту з тонкі прямокутні коржі. Кожну корж промажте розм’якшеним вершковим маслом, складіть їх один на одного і скрутіть щільний рулет. Покладіть тісто в морозилку на 15-20 хвилин.

дістаньте Тісто з морозилки, наріжте шайбочками по 1-1,5 сантиметра товщиною і розкачайте їх. На зріз покладіть шматочок окремо розкатаного тіста, це необхідно для того, щоб шари листкового тіста не розповзалися.

Фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею і приправами. На розкачане тісто викладіть начинку.

Поверніть краї тіста до центру і скріпіть прилеглі краю один з одним. У вас вийдуть акуратні трикутні пиріжки.

Деко застеліть пергаментом. Викладіть заготовки на деко швом вниз. Зверху змастіть самсу сумішшю яйця і молока, посипте кмином. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Подавайте самсу в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса зі свининою Узбецька самса