Буряки для різних страв краще запікати в духовці, а не відварювати. Так вона зберігає більше смаку і цінних вітамінів. Для запікання варто використовувати невеликого розміру коренеплоди – так вони приготуються швидше. У фользі можна запікати буряк як поштучно, обернувши кожен коренеплід окремо, так і всім кількістю відразу, помістивши овочі в форму і затягнувши блискучим листом. Саме останній випадок ми і розглянемо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 700 – 800 гр.

Процес приготування:

Як запекти буряк у фользі? Час і температура запікання в духовці вказані нижче. Підбираємо буряк однакового розміру, щоб вона пропеклась за один і той же час. Ретельно промиваємо овочі під проточною водою.

Якщо є стебла, то обрізаємо їх так, щоб біля основи залишився ділянку довжиною в кілька сантиметрів. Обсушуємо кожну буряк.

Форму для запікання застеляємо фольгою блискучою стороною вгору. Кількість фольги має бути достатнім, щоб потім закрити краями поверхню буряків. Викладаємо підготовлені коренеплоди у форму з фольгою.

Звисаючими краями фольги закриваємо буряк з усіх боків. Щільно защипуємо краю.

Духовку розігріваємо до температури 210 градусів. Встановлюємо в неї форму з буряком і запікаємо протягом сорока п’яти-шістдесяти хвилин. Ближче до кінця часу запікання перевіряємо готовність буряків: розгортаємо фольгу і протикаємо буряк зубочисткою: якщо вона входить легко, без опору, то коренеплоди готові.

Дістаємо форму, знімаємо фольгу і даємо коренеплодів охолонути. Перед вживанням знімаємо шкірку. Також запечену неочищену буряк можна скласти в контейнер або пластиковий пакет і зберігати в холодильнику протягом двох-трьох днів.

Приємного апетиту!

Новости