горбуша Солона виходить більш ніжною і ароматною з додаванням лимона. Приготуйте просте і смачне блюдо для вашого столу або свята. Рибу можна подавати як окрему закуску, а також використовувати її для бутербродів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Сіль – 120 гр.
  • Приправа (на вибір) – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити горбушу з лимоном? Підготуємо необхідні продукти. Рибу заздалегідь розморожуємо і промиваємо.

Відрізаємо голову і хвіст.

Вздовж горбуші робимо розріз і обережно витягуємо хребет.

Рівномірно посипаємо підготовлений продукт лимонним перцем.

Лимон поділяємо на тонкі часточки. Половину продукту укладаємо на дно посуду, в якій будемо готувати рибу.

Окремо змішуємо цукор з сіллю. Розмішуємо сухі інгредієнти.

Тушку горбуші укладаємо на лимонні дольки.

Натираємо сумішшю солі з цукром.

Зверху розкладаємо залишився лимон.

Складаємо рибу навпіл і знову натираємо сіллю і цукром. Залишаємо під пресом у прохолодному місці на 24 години.

Через добу ароматна горбуша солона з лимоном буде готова. Нарізайте продукт на шматочки і подавайте до столу!

горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Страви з риби Суха засолювання горбуші Як засолити червону рибу в домашніх умовах