горбуша Солона виходить більш ніжною і ароматною з додаванням лимона. Приготуйте просте і смачне блюдо для вашого столу або свята. Рибу можна подавати як окрему закуску, а також використовувати її для бутербродів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – 120 гр.
- Приправа (на вибір) – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити горбушу з лимоном? Підготуємо необхідні продукти. Рибу заздалегідь розморожуємо і промиваємо.
Відрізаємо голову і хвіст.
Вздовж горбуші робимо розріз і обережно витягуємо хребет.
Рівномірно посипаємо підготовлений продукт лимонним перцем.
Лимон поділяємо на тонкі часточки. Половину продукту укладаємо на дно посуду, в якій будемо готувати рибу.
Окремо змішуємо цукор з сіллю. Розмішуємо сухі інгредієнти.
Тушку горбуші укладаємо на лимонні дольки.
Натираємо сумішшю солі з цукром.
Зверху розкладаємо залишився лимон.
Складаємо рибу навпіл і знову натираємо сіллю і цукром. Залишаємо під пресом у прохолодному місці на 24 години.
Через добу ароматна горбуша солона з лимоном буде готова. Нарізайте продукт на шматочки і подавайте до столу!
горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Страви з риби Суха засолювання горбуші Як засолити червону рибу в домашніх умовах