Солоне сало являє собою національна страва української кухні. Закуска виходить не тільки смачною, але і корисною. Сьогодні я хочу поділитися чудовим рецептом апетитного солоного сала, яке так і тане в роті. Обов’язково приготуйте ніжне частування і подавайте на стіл.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1,5 кг
- Вода – 1 л
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль велика – 7 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком
Процес приготування:
Як засолити сало, щоб тануло в роті? Першим ділом необхідну кількість свіжого свинячого сала з прошарком зачистити ножем. Наріжте на шматочки однакового розміру. Сало викладіть в ємність шкіркою вгору.
Приготуйте розсіл. Викладіть В каструлю велику сіль і залийте холодною водою. Добре перемішайте до повного розчинення солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Гарячим розсолом залийте сало. Повністю остудіть при кімнатній температурі.
Накрийте ємність кришкою і приберіть в холодильник на 4 доби. Після закінчення часу, вийміть сало з розсолу і обсушіть його паперовими рушниками.
В окремій ємності з’єднайте мелений коріандр, червоний і чорний мелений перець, добре перемішайте. А потім отриманою сумішшю щедро натріть сало з усіх боків.
Ароматне сало помістіть в поліетиленовий пакет або закрутіть в харчову плівку. Важливо, щоб кожен шматочок був загорнутий окремо. Помістіть в холодильник ще на добу.
Готове ароматне сало наріжте на шматочки і подавайте на стіл в якості самостійної закуски або до гарячого борщу.
Приємного апетиту!
Засолювання сала гарячим способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса