Сало, засолене в банку без розсолу, виходить дуже смачним і ароматним. Апетитна закуска стане прикрасою святкового столу і порадує гостей пряним ароматному. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 2,5 кг
- Сіль – 400 гр.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Чебрець свіжий – 1 ч. л.
- Часник – 2 бутона
Процес приготування:
Як засолити сало в банку без розсолу?Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або ж дуже дрібно кришимо ножем.
Змішуємо сіль, темьян, чорний мелений перець і часник.
Сало чистимо, промиваємо, просушуємо і розрізаємо на кілька прямокутних шматочків такого розміру, який би легко пройшов через шийку в банку.
Обвалюємо кожен шматочок в соляної суміші і поміщаємо в банку.
Накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 діб.
Потім відправляємо банку в холодильник ще на 2 дні.
Сало готове, зберігати його краще в целофановому пакеті в морозильнику. Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в банку Як засолити сало з прошарками м'яса