Сало, засолене в банку без розсолу, виходить дуже смачним і ароматним. Апетитна закуска стане прикрасою святкового столу і порадує гостей пряним ароматному. Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 2,5 кг
  • Сіль – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 1 ч. л.
  • Часник – 2 бутона

Процес приготування:

Як засолити сало в банку без розсолу?Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або ж дуже дрібно кришимо ножем.

Змішуємо сіль, темьян, чорний мелений перець і часник.

Сало чистимо, промиваємо, просушуємо і розрізаємо на кілька прямокутних шматочків такого розміру, який би легко пройшов через шийку в банку.

Обвалюємо кожен шматочок в соляної суміші і поміщаємо в банку.

Накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 діб.

Потім відправляємо банку в холодильник ще на 2 дні.

Сало готове, зберігати його краще в целофановому пакеті в морозильнику. Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в банку Як засолити сало з прошарками м'яса