З настанням осені і зими багато згадують про смачний і ситний салі, яке пішло на задній план у теплі пори року. Сало в цибулинні гарячим способом буде у вас неймовірно пікантним стравою, яку можна подати і святкового столу. За зовнішнім виглядом воно виходить схожим на копчене сало. Готується цей делікатес дуже швидко. Для засолювання краще взяти сало з м’ясними прошарками.


Інгредієнти: на .

  • Сало з прошарками м’яса – 1.5 кг
  • Вода – 1.2 л
  • Сіль – 150 гр.
  • цибулиння – 5 жмень
  • Часник – 2 головки
  • Суміш перців – за смаком
  • Лавровий лист – 8 шт.

Процес приготування:

Як засолити сало в цибулинні гарячим способом? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування сала за цим рецептом. Кількість цибулиння визначте жменею або візьміть стільки, скільки поміщається в пакетик-маєчку.

У велику каструлю, краще з тефлоновим покриттям, так як лушпиння сильно забарвлює посуд, насипте половину промитої в холодній воді лушпиння. Поверх її покладіть сало, підготовлене для засолювання.

На сало покладіть половину горошків перцю і листочків лавра. Потім насипте потрібну кількість солі.

Покрийте сало решті лушпинням і налийте чисту воду, щоб лушпиння була повністю покрита при несильному натисканні.

Каструлю з салом поставте на невеликий вогонь і варіть сало протягом 20 хвилин від початку кипіння і під прикритою кришкою. Потім вимкніть вогонь. Залиште сало в цибульному розсолі на одну добу, можна довше.

Після закінчення цього часу шматочки сала вийміть з відвару і обсушіть або видаліть зайву рідину кухонним рушником.

Часник почистіть і подрібніть на часничниці.

Решті перець і лаврові листи подрібніть в ступці або кавомолці.

Шматочки сала натріть подрібненим часником і посипте перцем і лавром. Кількість і співвідношення спецій можете змінити по своєму смаку.

Кожен шматочок сала зі спеціями загорніть у папір або фольгу, покладіть в пакет і на ніч помістіть в морозилку. Перед подачею до столу сало наріжте тонкими скибочками і витримайте 10 хвилин при домашньої температурі, а потім можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало з прошарками м'яса