Сьогодні я хочу поділитися незвичайним рецептом ароматного сала, засоленого в соєвому соусі. Солоне сало можна подати на святкове торжество або будь-яке сімейне застілля. Обов’язково скористайтеся рецептом, і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сало свиняче – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Соєвий соус – 250 гр.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Сіль велика – 20 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Корінь петрушки – 40 гр.
  • Імбир – 4 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати сало, засолене в соєвому соусі. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Корінь петрушки очистіть і натріть на тертці, лавровий лист розламайте на дрібні частини, запашний перець горошком роздушіть плоскою стороною ножа.

Приготуйте розсіл. Викладіть В каструлю велику сіль спеції і підготовлені і залийте холодною водою. Добре перемішайте до повного розчинення солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Необхідну кількість свіжого свинячого сала зачистити ножем. Наріжте на шматочки однакового розміру.

Сало викладіть в киплячий розсіл і проваріть кілька хвилин.

У металевий посуд влийте соєвий соус, додайте чорний мелений перець, сухий імбир і попередньо очищений і подрібнений часник. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Проварене сало вийміть з розсолу, викладіть в глибоку миску і залийте гарячим соєвим соусом. Повністю остудіть при кімнатній температурі.

Зверху поставте вантаж і помістіть в холодильник на добу.

Після закінчення часу, вийміть сало з розсолу і обсушіть його паперовими рушниками. Помістіть в морозильну камеру.

Готове пікантне сало наріжте тонкими скибочками.

Ароматну закуску подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями