Класичний варіант – засипати сало сіллю, але це дуже просто. Сало добре вбирає аромати спецій, що створює його неповторний смак. Використовують в основному часник і перець, але можете додати фарб до смаку кропом, кмином, коріандром та іншими приправами, які зараз можна придбати на ринку. Цей рецепт пропонується для засолювання великих шматків сала товщиною до 5 пальців (народна міра товщини сала).
Інгредієнти: на .
- Сало з прошарками м’яса – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 100 гр.
- Часник – 2 головки
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Як засолити сало з сіллю, перцем і часником? Сало, призначене для засолювання сухим способом, розріжте на шматочки довільного розміру.
Почистіть зубки часнику і половину наріжте їх на поздовжні половинки. На шматках сала з усіх боків зробіть гострим ножем неглибокі проколи і в низ помістіть часникові полузубки.
Таким чином нашпигуйте сало, визначаючи кількість проколів по своєму смаку. Часнику не шкодуйте, адже буде тільки смачніше.
В глибоку миску насипте потрібну кількість солі. Не використовуйте йодовану або дрібну сіль, інакше сало буде по краях дуже солоним. До солі додайте подрібнений лавровий лист, чорний перець і дрібно нарізану решті часник. Спеції із сіллю перемішайте. В цю занурте всі шматочки сала, щоб воно було покрите сумішшю з усіх боків.
Потім шматки сала перекладіть в щільний поліетиленовий пакет і туго зав’яжіть. Пакет з сало помістіть в холодильник на 7 днів.
Після закінчення цього часу ваш делікатес буде готовий. Можете нарізати на скибочки і подавати до столу. З шматочків солоного сала видаліть ножем зайву сіль і помістіть його на зберігання в морозилку.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала сухим способом Як засолити сало з прошарками м'яса