Це частування користується великою популярністю. Намазки з сала і часнику подають на стіл як правило у вигляді закуски і вона дуже швидко розлітається зі столу. Таке просте блюдо виручить вас не тільки в свято, але й у будні, коли захочеться швидко перекусити.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Сало солоне – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як зробити намазки на хліб з сала з часником? Сало наріжте невеликими кубиками, якщо шкурка м’якенька, то її можна не обрізати.
Сало прокрутіть два рази через м’ясорубку.
В каструлю з товстим дном викладіть сало, поставте на вогонь і вытапливайте жир.
Через 10 хвилин у добре розігріте сало покладіть очищену цибулину. Коли цибуля стане золотистою, дістаньте його з каструлі.
Коли шкварки віддадуть весь жир, влийте в каструлю склянку молока, перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще 40-45 хвилин, поки жир не стане прозорим.
Гострий перець помийте і дрібно наріжте.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.
Кріп помийте і дрібно наріжте.
Жир процідіть через дрібне сито. Якщо ви хочете зробити пожирніше, то прокрутіть шкварки через м’ясорубку.
В чистий, злегка охолоджений жир додайте часник, перець, зелень і перекручені шкварки, перемішайте. Коли маса повністю охолоне, ще раз добре перемішайте і розкладіть її по банках.
Зберігайте намазки в холодильнику. Коли захочеться смачного перекусу, намажте її на свіжий хліб і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паштет з сала з часником Сало через м'ясорубку з часником Як засолити сало в домашніх умовах