Це частування користується великою популярністю. Намазки з сала і часнику подають на стіл як правило у вигляді закуски і вона дуже швидко розлітається зі столу. Таке просте блюдо виручить вас не тільки в свято, але й у будні, коли захочеться швидко перекусити.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Сало солоне – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як зробити намазки на хліб з сала з часником? Сало наріжте невеликими кубиками, якщо шкурка м’якенька, то її можна не обрізати.

Сало прокрутіть два рази через м’ясорубку.

В каструлю з товстим дном викладіть сало, поставте на вогонь і вытапливайте жир.

Через 10 хвилин у добре розігріте сало покладіть очищену цибулину. Коли цибуля стане золотистою, дістаньте його з каструлі.

Коли шкварки віддадуть весь жир, влийте в каструлю склянку молока, перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще 40-45 хвилин, поки жир не стане прозорим.

Гострий перець помийте і дрібно наріжте.

Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.

Кріп помийте і дрібно наріжте.

Жир процідіть через дрібне сито. Якщо ви хочете зробити пожирніше, то прокрутіть шкварки через м’ясорубку.

В чистий, злегка охолоджений жир додайте часник, перець, зелень і перекручені шкварки, перемішайте. Коли маса повністю охолоне, ще раз добре перемішайте і розкладіть її по банках.

Зберігайте намазки в холодильнику. Коли захочеться смачного перекусу, намажте її на свіжий хліб і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паштет з сала з часником Сало через м'ясорубку з часником Як засолити сало в домашніх умовах