З великим задоволенням хочу поділитися простим і швидким, на мій погляд, рецепт смачною, ситною і ароматною пшеничної каші, приготовленої на воді в каструлі. Чудовий варіант для сімейного недільного сніданку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 2 склянки
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Як зварити пшеничну кашу на воді в каструлі на плиті? Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пшеничної каші на воді в каструлі.
Відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди користуюся кухонними вагами.
Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Після чого відміряйте необхідну кількість питної води.
Налийте в каструлю або сотейник, додайте трохи солі.
Викладіть підготовлену пшеничну крупу.
Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
Після чого зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть пшеничну кашу 20-25 хвилин.
Коли вода вбереться – каша набухне і буде готова.
У готову кашу додайте необхідну кількість вершкового масла.
Приготовану пшеничну кашу розкладіть по порційних тарілках. Зверху додатково викладіть шматочок вершкового масла. Перед подачею добре перемішайте.
Насолоджуйтеся вершковою пшеничною кашею!
Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на гарнір Розсипчаста пшенична каша на воді