Такий колір і прозорість варенню надає особливий спосіб приготування яблук. Важливо використовувати для цього рецепта один сорт, оскільки час приготування для них може різнитися, що позначиться на результаті.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати бурштинове варення з часточками яблук на зиму. Промийте яблука під проточною водою, обсушіть рушником і огляньте на предмет зіпсованих бочков. Якщо такі є, акуратно зріжте це місце ножем. Виріжте з яблук серцевину з кісточками і наріжте м’якоть тонкими часточками або пластинками. Зчищати шкірку з яблук не потрібно, оскільки саме вона допомагає часточок тримати форму.
Складіть яблука в миску і засипте рівним шаром цукру. Також можете чергувати інгредієнти, закладаючи їх у тару пошарово. Залиште яблука на 6-8 годин, щоб вони пустили сік і цукор повністю розчинився.
По закінченні вказаного часу, поставте каструлю з яблуками на вогонь, доведіть до кипіння, регулярно помішуючи, і продовжуйте варити на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин. Потім зніміть яблука з плити і відставте на 3-5 годин.
Цю процедуру необхідно повторити 3-4 рази. Яблука до того часу придбають бурштиновий колір, так само, як і сироп, і помітно зменшаться в розмірах.
Після останньої варіння яблук, поки ті настоюються, займіться стерилізацією банок. Це можна зробити багатьма способами, виберіть найбільш зручний для вас. Коли банки охолонуть і підсохнуть, заповніть їх варенням, не чекаючи його охолодження, і щільно закрийте банки кришкою. Складіть закачування дном догори, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Приємного аппетита!