Зелені помідори зазвичай не вживаються в їжу свіжими, проте з них можна зробити дуже смачні заготовки на зиму. Їх солять, маринують, роблять салати і асорті.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори зелені – 2,5 – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 70 – 80 гр.
  • Оцет столовий 9% – 6 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати заготовки із зелених помідорів на зиму смакота. Помідори промийте, зріжте плодоніжки.

Зелень помийте і дрібно наріжте. Часник очистіть від лушпиння. Перець і моркву вимити, перець очистіть від насіння і перегородок. Моркву очистіть і розріжте на кілька частин. Подрібніть болгарський перець, часник і моркву в блендері. Перемішайте овочі і рубану зелень. У сухі стерилізовані банки покладіть кілька ложок овочевої суміші, потім кілька зелених помідорів, потім знову овочеву суміш і так чергуйте до верху. Заповнені банки залиште на 30 хвилин.

В кожну банку влийте оцет і залийте їх окропом. На дно глибокої великій каструлі покладіть рушник або підставку, поставте в неї банки з помідорами і залийте їх водою. Стерилізуйте банки 10-15 хвилин після закипання.

Банки загорніть металевими кришками, переверніть догори дном і залиште при кімнатній температурі остигати. Після чого, можна перемістити загортання в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Зелені помідори по-корейськи на зиму Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі мариновані помідори з оцтом