Багато господині заготовляють буряки на зиму так само, як і інші овочі. Ця заготовка значно спрощує приготування таких страв, як борщ або вінегрет. Також з буряка можна приготувати безліч салатів або заготовок на зиму Сьогодні я хочу запропонувати приготувати ароматну закуску з буряка на зиму.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Буряк – 1,5 кг
- Вода – 3 склянки
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Гвоздика – 4 бутона
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати закуску з буряка на зиму, візьміть необхідну кількість буряків і ретельно вимийте її. Підготовлену буряк викладіть у велику каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покривала овочі поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть буряк приблизно 40-50 хвилин.
Відварну буряк повністю остудіть, а потім очистіть від шкірки. Очищену буряк наріжте невеликими шматочками. Спосіб нарізки не принципове, вибирайте зручний для себе.
Підготуйте банки, ретельно вимийте їх, а потім стерилізуйте їх на водяній бані або в духовій шафі. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю. У стерильні банки викладіть нарізану буряк, а потім залийте заздалегідь підготовленим окропом і залиште приблизно на 10 хвилин.
Після чого злийте воду в каструлю і додайте сіль, цукровий пісок, перець горошком, гвоздику та лавровий лист. Поставте каструлю з вмістом на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім влийте необхідну кількість столового оцту і варіть маринад приблизно 2 хвилини, після чого відразу зніміть з вогню.
Підготовленим маринадом залийте банки з буряком, а потім щільно закрутіть їх кришками. Гарячі банки акуратно переверніть догори дном і закутайте їх теплою ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, після чого охолоджені банки з закускою переверніть і приберіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Закуску з буряка можна подавати як самостійне блюдо або використовувати для приготування таких страв, як борщ, вінегрет або інші салати і закуски.
Приємного апетиту!
Новости