Хліб, приготовлений на заквасці вважається більш корисним для організму, ніж дріжджове. Пшеничне закваску для пишного білого хліба може приготувати кожна господиня за цим нескладним рецептом.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 2 – 2,5 склянки
- Вода – 2 – 2,5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати закваску без дріжджів для білого хліба у домашніх умовах? У скляну банку всипте півсклянки борошна і стільки ж теплої води, перемішайте.
Залиште закваску на 2 дні при кімнатній температурі.
На третій день на поверхні закваски з’являться бульбашки. Додайте ще по півсклянки борошна і води, перемішайте і залиште ще на 1 день в теплі.
Таким чином підгодуйте закваску ще 2-3 рази.
Готова закваска приємно пахне і має пористу структуру. На одну буханку хліба знадобиться 30-50 грамів закваски. Решту можна зберігати в холодильнику і використовувати в міру необхідності.
Смачного!