Для всіх, хто любить просту домашню їжу, хочу порекомендувати чудовий рецепт швидкого заливного пирога, приготованого з куркою та картоплею. Процес приготування пирога займе мінімальну кількість часу, з ним впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Кефір – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Для начинки: –
- Куряче філе – 300 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати заливний курник з куркою та картоплею? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування заливного курника. Картопля очистіть від шкірки овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Куряче філе промийте і обсушити паперовими рушниками.
У миску розбийте курячі яйця. Додайте сметану і кефір, харчову соду і сіль. Просійте борошно пшеничне через дрібне сито. Перемішайте до однорідної консистенції. Ріпчасту цибулю, картоплю і куряче філе дрібно наріжте. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте начинку.
Підготуйте форму для випічки і промажте дно і стінки вершковим маслом.
вилийте У форму половину тіста, рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Залийте другою половиною тіста, розрівняйте силіконової лопаткою і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікайте курник 40 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.
Готовий заливний курник з куркою та картоплею трохи остудіть, акуратно перекладіть на блюдо для подачі.
Курник наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник в духовці Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на кефірі Курник на кефірі з картоплею і куркою Курник на тесті без дріжджів