Для всіх, хто любить просту домашню їжу, хочу порекомендувати чудовий рецепт швидкого заливного пирога, приготованого з куркою та картоплею. Процес приготування пирога займе мінімальну кількість часу, з ним впорається навіть починаюча господиня.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Кефір – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати заливний курник з куркою та картоплею? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування заливного курника. Картопля очистіть від шкірки овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Куряче філе промийте і обсушити паперовими рушниками.

У миску розбийте курячі яйця. Додайте сметану і кефір, харчову соду і сіль. Просійте борошно пшеничне через дрібне сито. Перемішайте до однорідної консистенції. Ріпчасту цибулю, картоплю і куряче філе дрібно наріжте. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте начинку.

Підготуйте форму для випічки і промажте дно і стінки вершковим маслом.

вилийте У форму половину тіста, рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Зверху рівномірно розподіліть начинку.

Залийте другою половиною тіста, розрівняйте силіконової лопаткою і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікайте курник 40 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.

Готовий заливний курник з куркою та картоплею трохи остудіть, акуратно перекладіть на блюдо для подачі.

Курник наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник в духовці Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на кефірі Курник на кефірі з картоплею і куркою Курник на тесті без дріжджів