Рецептів заливних пирогів придумано безліч – з різними видами тіста з різними начинками. Завжди вдалий варіант – майонезное тісто і капустяний наповнювач. Хороший він і соло, а з фаршем стає ще поживніше і смачніше. При всьому при цьому приготування такого пирога зовсім нехлопотное. Це як раз той випадок, коли результат з лишком виправдовує витрачені зусилля.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 200 мл
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль (для тіста) – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт приготування заливного пирога на майонезі з капустою і фаршем в духовці смачний! Готуємо фарш для начинки. За складом він може бути будь-який, на ваш смак. Бажано, щоб фарш не містив багато жиру, щоб готовий пиріг не вийшов дуже важким. Фарш покласти в миску і додаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю. Також додаємо сіль і чорний мелений перець.
Руками ретельно змішуємо всі разом.
На плиті у сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього підготовлений фарш. Обсмажуємо його протягом п’яти-семи хвилин. М’ясна маса повинна повністю поміняти колір і почати злегка рум’янитися. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути.
В окремій сковороді обсмажуємо нашатковану білокачанну капусту, додавши трохи олії. Овочева маса повинна стати м’якою. В кінці приготування підсолюємо капусту, перемішуємо і знімаємо з плити.
Для приготування тіста в мисці збиваємо вінчиком спочатку рідкі компоненти: яйця і майонез. Потім додаємо сіль, розпушувач і посіяну борошно, добре перемішуємо.
Форму для випічки пирога змащуємо тонким шаром рослинного масла або застеляємо промасленим пергаментом – потім буде простіше отримати готовий пиріг після випічки. Виливаємо половину тіста, вирівнюємо його по площі форми.
На тісто рівномірно викладаємо тушковану капусту.
На капусті розподіляємо обсмажений фарш.
Закриваємо сформовану начинку другою половиною тіста. Якщо залишилися просвіти, замазуємо їх ложкою, щоб вся начинка була повністю покрита. Ставимо пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Час випікання – орієнтовно тридцять-тридцять п’ять хвилин. Пиріг повинен помітно зарум’янитися.
Готову випічку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути витягаємо з форми. Нарізаємо пиріг на порційні шматки і подаємо до столу в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг з капустою і фаршем Заливний пиріг на майонезі Пиріг з капустою Тісто для заливного пирога з капустою