Приготувати смачний капустяний заливний пиріг зі сметаною і майонезом на сковороді цілком можливо і досить легко. Важливо, щоб сковорода була товстостінної – в такому посуді нагрівання буде рівномірним, і ризик пригорання менше. Замісимо тісто на сметані і майонезі – воно виходить легким і добре пропікається. А щоб капуста також встигла пропектися, її після нарізки гарненько мнемо руками – шматочки повинні помітно пом’якшити і віддати надлишок соку. До речі, з молодої капусти такий пиріг виходить смачніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сіль (для тіста) – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати капустяний заливний пиріг зі сметаною і майонезом на сковороді. Капусту тонко шаткуємо руками або за допомогою спеціальної терки. Посипаємо її невеликою кількістю солі і гарненько обминаємо руками, щоб пом’якшити. Відставляємо капусту в бік і переходимо до приготування тіста.

В миску розбиваємо яйця, кладемо майонез і сметану в зазначеній кількості.

Додаємо сіль, чорний мелений перець і цукровий пісок.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і також відправляємо в миску.

Змішуємо всі разом віночком до однорідності. Потім всипаємо борошно і розпушувач і ще раз перемішуємо. Виходить досить однорідне рідке тісто.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо картопляну масу в тісто, добре перемішуємо.

Кріп промиваємо і подрібнюємо ножем. У тісто викладаємо віджату капусту руками і зелень. Добре перемішуємо всі разом.

Ставимо сковороду з товстим дном на плиту. Наливаємо пару столових ложок рослинного масла і добре розігріваємо його.

Викладаємо тісто з капустою в сковороду і розподіляємо масу рівним шаром по всій площі.

Закриваємо сковороду кришкою. Температура плити – трохи вище мінімальної. Смажимо п’ятнадцять-двадцять хвилин з одного боку.

після вказаного часу пиріг перевертаємо на інший бік. Можна зробити це з допомогою широкої плоскої лопатки. Також можна перекинути пиріг з сковороди на плоску тарілку, а потім зрушити його з тарілки необжаренной стороною вниз назад на сковорідку.

Продовжуємо смажити без кришки ще п’ять-десять хвилин в тому ж температурному режимі.

Готовий пиріг перекладаємо з сковороди на тарілку, злегка даємо йому охолонути. Розрізаємо на шматки і подаємо на стіл, поки він теплий.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою