Якщо у вас залишилася заморожена смородина або варення з неї і є їх зовсім не хочеться, можете швидко і просто приготувати з цією ягодою заливний пиріг на кефірі. Випічка буде легкою, пишною, смачною і з приємною кислинкою цієї ягоди. Інгредієнти для пирога бажано щоб були кімнатної температури і смородина заздалегідь розморожена.
Інгредієнти: на 12 порц.
- чорна Смородина заморожена або Варення з чорної смородини – 250 гр.
- Кефір – 250 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 270 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати заливний пиріг з чорною смородиною на кефірі? У посуд для замішування тіста налийте кефір, полижите до нього розморожену смородину або варення, насипте вказане в рецепті кількість соди і цукру і добре перемішайте віночком. Цю рідку основу тесту залиште на 20 хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кефіром, при цьому на поверхні суміші з’являться маленькі бульбашки газу.
Після закінчення цього часу розбийте в цю суміш курячі яйця і ще раз все перемішайте віночком.
Потрібну кількість пшеничного борошна просійте на сито. Потім її порційно пересипайте до рідкій основі, одночасно замішуючи тісто до однорідного і без грудочок борошна стану.
Потім тісто вилийте в змащену маслом форму для випічки і рівномірно розподілити її рівним шаром. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 190-200°С протягом 25 хвилин. Готовність випічки перевірити дерев’яною зубочисткою.
Заливний пиріг з чорною смородиною на кефірі готовий. Його остудіть, акуратно вийміть з форми, декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з чорної смородиной Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги Тісто для заливного пирога