Суниця, зібрана в лісі, відрізняється особливим ароматом, але домашню випічку з неї готують рідко, адже цієї ягоди мало. Якщо є можливість – порадуйте ваших близьких пирогом з суниці. Можна спекти, як варіант, пиріг і з замороженої ягоди або суничного варення, тільки ягоди потрібно злити сік після розморожування, а у варення відняти частину сиропу. Пиріг готують на будь-якому тесті і простіше – замороженому листковому. На дріжджовому випічка буде пишною, а на бездрожжевом більше хрусткою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 250 гр.
  • Суниця – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати листковий пиріг з суницею легко! Свежесобранную суницю спочатку підготуйте до випічки. У неї видалити чашолистки і весь дрібний сміття. Зібрана в лісі ягода буває досить забрудненою, тому її замочіть в холодній воді, потім добре промийте і обсушіть рушником.

При домашньої температурі листкове тісто розморозьте. Деко трохи змастіть рослинною олією і на ньому розкладіть тісто.

Потім поверх тесту рівним шаром розподілите підготовлену суницю. Краї тіста руками трохи загорніть, сформувавши бортики, щоб ягідний сік не витік при випічці.

Потім суницю зверху посипте цукром, кількість якого можете змінити по своєму смаку, адже ця ягода буває і не дуже солодким. До цукру можете додати трохи крохмалю, щоб сік став густішим, але це за бажанням, адже суниця особливою соковитістю не відрізняється.

Запікайте пиріг в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин. Випечений пиріг трохи остудіть і можете подати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пироги