Влітку хочеться порадувати сім’ю смачним і поживним обідом, але витрачати на його приготування багато часу немає ні сил ні бажання? У цьому допоможе рецепт запіканки з кабачків і картоплі з м’ясом. Швидко, соковито і ситно – те, що потрібно, для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з кабачків і картоплі з м’ясом? Підготувати всі необхідні для рецепта продукти. Кабачки помити, просушити, видалити шкірку і насіння. Моркву, цибулю і картоплю очистити.

Цибулю нарізати кубиками.

Моркву натерти на крупній тертці.

На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажити цибулю до прозорості.

До цибулі додати фарш, посолити, все перемішати і тушкувати 20 хвилин. Потім напівготовий фарш з цибулею перекласти в окрему миску

Кабачки і картоплю нарізати кубиками.

На рослинній олії обсмажити моркву до рум’яності.

Всипати до моркви кабачки з картоплею і обсмажувати все близько 5 хвилин.

До овочів додати фарш з цибулею.

Натерти сир на крупній тертці.

У форму для випікання, промазану рослинним маслом, викласти овочі з фаршем.

Посипати запіканку сиром і відправити її в духовку на 20 хвилин (температура 180 градусів).

Подавати запіканку з кабачків і картоплі з м’ясом в гарячому вигляді, посипавши за бажанням її зеленню. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків, картоплі і сиру Кабачки з картоплею в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем та сиром у духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків