Домашню кабачкову ікру приготувати зовсім не складно. Апетитна овочева закуска доповнить багато ваші страви. Крім того, ікру можна заготовити на зиму і вона буде радувати вас цілий рік.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру в домашніх умовах легко! Кабачки промиваємо, від насіння і шкірки очищаємо при необхідності. Нарізаємо овоч дрібними кубиками і відправляємо гаситися в сковороду.

Подрібнюємо цибулю і часник. Моркву натираємо на тертку. Додаємо овочі до кабачка. Тушкуємо близько години.

Знімаємо овочі з вогню, додаємо до них томатну пасту, сіль і перець. Подрібнюємо блендером і знову відправляємо тушкуватися на 7 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.

Готову кабачкову ікру можна розподілити по банкам. Для подачі закуску слід охолодити.

Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з часником Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді