Цей рецепт призначений для тих господинь, які обмежені в часу для готування. Ви з допомогою мультиварки швидко приготуєте ситне і смачне блюдо з кабачків і цвітної капусти. Овочі добре поєднуються і готуються однаковий час. Блюдо підійде і для ПП, і для дітей.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста кольорова – 1 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків і цвітної капусти в мультиварці легко! У чашу мультиварки налийте один стакан чистої води.
Цвітну капусту очистити від листя і розділіть на суцвіття. Потім капусту добре промийте.
В чашу поставте грати для варіння на пару і перекладіть на неї капустяні суцвіття. Встановіть програму «Варка» на 10 хвилин. За цей час капуста стане м’якою, але не втратить форму.
Кабачки, помийте і наріжте на шматочки довільної форми та розмірів.
Потім капусту вийміть з мультиварки і чашу насухо витріть серветкою. Потім її змастіть будь-яким маслом. Цибулю почистіть і наріжте кубиками. Покладіть в чашу суцвіття капусти і нарізані кабачок і цибулю. Встановіть програму «Смаження» на 10 хвилин і обсмажте овочі.
В окремий посуд розбийте яйця, додайте до них борошно, сіль за смаком і сметану і віночком все збийте до однорідного стану.
Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру.
Отриманою сумішшю залийте обсмажені овочі. Встановіть на приладі програму «Випічка». Через п’ять хвилин суміш схопиться і стане густою, після цього викладіть на запіканку натертий сир. Готуйте страву на цій же програмі протягом 20 хвилин.
Приготовану запіканку трохи остудіть і розкладіть в порційні тарілки.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків в мультиварці Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем Кабачки з сиром