Цей рецепт призначений для тих господинь, які обмежені в часу для готування. Ви з допомогою мультиварки швидко приготуєте ситне і смачне блюдо з кабачків і цвітної капусти. Овочі добре поєднуються і готуються однаковий час. Блюдо підійде і для ПП, і для дітей.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків і цвітної капусти в мультиварці легко! У чашу мультиварки налийте один стакан чистої води.

Цвітну капусту очистити від листя і розділіть на суцвіття. Потім капусту добре промийте.

В чашу поставте грати для варіння на пару і перекладіть на неї капустяні суцвіття. Встановіть програму «Варка» на 10 хвилин. За цей час капуста стане м’якою, але не втратить форму.

Кабачки, помийте і наріжте на шматочки довільної форми та розмірів.

Потім капусту вийміть з мультиварки і чашу насухо витріть серветкою. Потім її змастіть будь-яким маслом. Цибулю почистіть і наріжте кубиками. Покладіть в чашу суцвіття капусти і нарізані кабачок і цибулю. Встановіть програму «Смаження» на 10 хвилин і обсмажте овочі.

В окремий посуд розбийте яйця, додайте до них борошно, сіль за смаком і сметану і віночком все збийте до однорідного стану.

Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру.

Отриманою сумішшю залийте обсмажені овочі. Встановіть на приладі програму «Випічка». Через п’ять хвилин суміш схопиться і стане густою, після цього викладіть на запіканку натертий сир. Готуйте страву на цій же програмі протягом 20 хвилин.

Приготовану запіканку трохи остудіть і розкладіть в порційні тарілки.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків в мультиварці Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем Кабачки з сиром