Швидкі рецепти кабачкової запіканки – відмінне рішення для ситного і корисного сніданку. Її ніжна консистенція дуже нагадує всіма улюблений омлет. Приготувати запіканку можна в духовці або мультиварці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 15 – 20 гр.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з кабачків на кефірі? Кабачки, помийте, обсушіть і натріть на середній терці.

Зелень можна взяти будь-яку на свій смак: петрушку, кріп, пір’я зеленої цибулі, шпинат або інші. Помийте зелень під проточною водою і дрібно порубаєте ножем.

Твердий сир натріть на крупній тертці. У миску покладіть терті кабачки, зелень, сир, розбийте три яйця, влийте кефір, всипте борошно і розпушувач. Посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть кабачкове тісто, розрівняти лопаткою його поверхню.

На мультиварці встановіть режим «Випічка» і поставте таймер на 60 хвилин.

Готову страву вийміть з чаші, дайте йому охолонути 3-5 хвилин, потім подавайте до столу запіканку.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків в мультиварці Кабачки в мультиварці Кабачки для схуднення Кабачки з сиром