Швидкі рецепти кабачкової запіканки – відмінне рішення для ситного і корисного сніданку. Її ніжна консистенція дуже нагадує всіма улюблений омлет. Приготувати запіканку можна в духовці або мультиварці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 15 – 20 гр.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати запіканку з кабачків на кефірі? Кабачки, помийте, обсушіть і натріть на середній терці.
Зелень можна взяти будь-яку на свій смак: петрушку, кріп, пір’я зеленої цибулі, шпинат або інші. Помийте зелень під проточною водою і дрібно порубаєте ножем.
Твердий сир натріть на крупній тертці. У миску покладіть терті кабачки, зелень, сир, розбийте три яйця, влийте кефір, всипте борошно і розпушувач. Посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.
Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть кабачкове тісто, розрівняти лопаткою його поверхню.
На мультиварці встановіть режим «Випічка» і поставте таймер на 60 хвилин.
Готову страву вийміть з чаші, дайте йому охолонути 3-5 хвилин, потім подавайте до столу запіканку.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків в мультиварці Кабачки в мультиварці Кабачки для схуднення Кабачки з сиром