найпростіший спосіб приготувати кабачки – запекти їх в духовці. Страва виходить не тільки швидким, але і корисним. Низькокалорійне блюдо можна адаптувати під дієтичне, якщо використовувати сир низької жирності, а натуральний йогурт замість сметани.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати кабачки в духовці без масла? Підготуйте необхідні продукти для приготування страви. Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути.

Обріжте кінчики у кабачків і очистіть шкірку за допомогою овочечистки.

Очищений кабачок нарізати тонкими кружечками. Якщо кабачок молодий, чистити його не обов’язково.

деко для запікання застелити папером для випічки або силіконовим килимком.

Викладіть кабачки, повністю заповнивши деко. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

В невелику миску викладіть сметану і часник, попередньо очистивши його від лушпиння і пропустивши через прес або подрібнивши ножем. Посоліть і поперчіть. За бажанням додайте прованські трави. Вони дуже добре поєднуються з запеченими овочами. Ретельно перемішайте соус.

Рівномірно розподіліть приготований соус з кабачків.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте їм овочі. Деко для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин.

Гарячий деко акуратно вийміть з духовки і перекладіть кабачки на блюдо для подачі.

Готові кабачки без масла подавайте до столу порційно, за бажанням прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з сиром і часником в духовці Страви з кабачків