Запіканка з кабачків виходить особливо ніжно і соковитою, якщо приготувати її в мультиварці. Вона рівномірно пропікається всередині, а верх покривається апетитною скоринкою. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- Сир – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків в мультиварці легко! Для початку підготуємо кабачки. Для того очистимо їх від шкірки, разрежем і видалимо насіння. Потім подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Залишимо на кілька хвилин, щоб осіла рідину і зіллємо її.
Сир натираємо на крупній тертці.
Зелений лук промиваємо та нарізаємо невеликими кільцями, а часник пропускаємо через прес (можна дрібно порубати ножем).
З’єднуємо кабачкову масу з кефіром, сиром, часником і цибулею. Перемішуємо.
В окремій ємності змішуємо сипучі продукти: манку, борошно і розпушувач. Додаємо їх до кабачкової маси і замішуємо тісто для запіканки. Додаємо спеції і сіль.
Чашу мультиварки добре промазуємо рослинним маслом. Викладаємо тісто і розподіляємо його рівномірним шаром. Закриваємо кришку і встановлюємо режим «Випічка». Запікаємо 65 хв. Даємо запіканці охолонути і виймаємо з мультиварки.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків в мультиварці Кабачки в мультиварці Страви з кабачків