Гарячу запіканку з кабачків і фаршу можна подавати до обіду або вечері. Ситне і смачне блюдо легкий і швидкий у приготуванні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків з фаршем гранично простий! Очищаємо цибулю і подрібнюємо її.

Моєму моркву чистимо і перепустками через крупну тертку.

Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.

Додаємо до цибулі заздалегідь розморожений фарш. Злегка солимо, перемішуємо і тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.

Приступаємо до кабачків. Промиваємо їх, позбавляє від насіння і нарізаємо на дрібні кубики.

Обсмажуємо на сковороді моркву до м’якості.

До моркви додаємо кабачки, солимо і смажимо на помірному вогні 5-7 хвилин.

Фарш ретельно перемішуємо з кабачками.

Заздалегідь натираємо сир.

Суміш з фаршу і кабачків перемішуємо і викладаємо у форму для випікання.

Посипаємо блюдо тертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

Дістаємо запіканку з духовки, даємо їй трохи охолонути і ділимо на порції. Подавати до столу можна, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Кабачки в духовці з фаршем та сиром ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків