Запіканка з кабачків виходить досить соковитою і без додавання томатів в процесі приготування. В якості наповнення краще використовувати курячий фарш, тому що він швидше за все готується, хоча, звичайно, зі свинячим фаршем виходить ще більш соковито і поживно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Вівсяні пластівці – 1 жменя
  • Кріп – 1 гілка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з кабачків з фаршем без помідорів? Помити і почистити від шкірки два молодих кабачки середнього розміру.

кабачки Потерти на крупній тертці, додати сіль і дати постояти 5 хв. Протягом цього часу кабачкова маса пустить сік, який потрібно буде віджати і вилити, щоб він не разжижал запіканку.

Моркву почистити, помити і відрізати половину. Почистити цибулину. Пропустити цибулю і половину моркви через м’ясорубку. Курячий фарш змішати з пюре з цибулі і моркви, посолити, поперчити на свій смак. Вбити два яйця і перемішати.

Віджати сік з кабачків, в макуха розбити ще два яйця, додати дрібно нарізаний кріп. Все перемішати. Потерти сир крупно на тертці і покласти до кабачків, знову перемішати.

Форму для запікання змастити розм’якшеним вершковим маслом за допомогою кухонного силіконової кисті, посипати несолодкими злаковими пластівцями. При бажанні замість пластівців можна насипати панірувальні сухарі.

Викласти у форму для випічки половину тіста з кабачків, розрівняти за допомогою лопатки або столової ложки.

Викласти шар підготовленого фаршу, знову вирівняти поверхню.

Викласти решту кабачкове тісто, пригладити поверхню. Відправити запіканку в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Запікати протягом 40 хв.

Запіканка повинна бути повністю пропеченою всередині, а зовні з’явиться рум’яна ароматна кірочка.

Нарізати акуратно запіканку на порційні шматочки прямо у формі. Подавати випічку холодної або гарячої, приправивши ложкою сметани, змішаної з насіченої свіжої зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з куркою Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом в духовці