Гарячу запіканку з кабачків і фаршу можна подавати до обіду або вечері. Ситне і смачне блюдо легкий і швидкий у приготуванні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків з фаршем гранично простий! Очищаємо цибулю і подрібнюємо її.
Моєму моркву чистимо і перепустками через крупну тертку.
Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.
Додаємо до цибулі заздалегідь розморожений фарш. Злегка солимо, перемішуємо і тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.
Приступаємо до кабачків. Промиваємо їх, позбавляє від насіння і нарізаємо на дрібні кубики.
Обсмажуємо на сковороді моркву до м’якості.
До моркви додаємо кабачки, солимо і смажимо на помірному вогні 5-7 хвилин.
Фарш ретельно перемішуємо з кабачками.
Заздалегідь натираємо сир.
Суміш з фаршу і кабачків перемішуємо і викладаємо у форму для випікання.
Посипаємо блюдо тертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
Дістаємо запіканку з духовки, даємо їй трохи охолонути і ділимо на порції. Подавати до столу можна, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Кабачки в духовці з фаршем та сиром ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків