Саме легке і швидке в приготуванні блюдо з кабачків – кабачки смажені кільцями в клярі з борошна. Влітку і восени, в період дозрівання цього овоча таке блюдо користується особливою популярністю. Кабачки виходять рум’яними, з хрусткою скоринкою і відмінно поєднуються з пікантним сметанно-часниковим соусом.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кабачки – 1 – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати кабачки смажені кільцями просто! Для приготування вибираємо молоденькі кабачки, у яких ще м’яка шкірка і не сформувалися насіння. Добре промиваємо під проточною водою, обрізаємо кінці і нарізаємо кільцями товщиною 5-7 мм

Посипаємо нарізані кабачки сіллю, перемішуємо, щоб сіль потрапила на кожен шматочок і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб з кабачків виділився сік, який потім необхідно буде злити.

У плоску тарілку насипаємо борошно і обвалюємо кожен шматочок кабачка в борошні з обох сторін.

Викладаємо кабачок в розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Потім знімаємо зі сковороди на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало зайве олію. Перед кожною наступною партією кабачків необхідно промивати сковороду під струменем води, щоб залишки борошна не підгоряли.

Готові кабачки можна подавати на стіл в гарячому вигляді зі сметаною або майонезом, змішаним з пропущеним через прес часником, рубаною зеленню і сіллю. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки на сніданок Смажені кабачки Страви з кабачків Хрусткі кабачки