Запіканка з кабачків з курячою грудкою – легке блюдо, яке можна подавати як на сніданок, так і на вечерю. Крім того, ця страва чудово впишеться не тільки в повсякденну, так і у святкове меню. Для того, щоб запіканка вийшла максимально смачною, готуйте страву виключно зі свіжих молодих кабачків.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 800 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кедрові горіхи – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з кабачків з курячою грудкою? Промиваємо кабачки, позбавляємося від шкірки, потім нарізаємо їх кільцями товщиною в півсантиметра.

Викладаємо нарізані кабачки в окрему миску, солимо, перчимо, потім все гарненько перемішуємо.

Очищаємо від лушпиння цибулі. Потім нарізаємо його півкільцями. Часник також очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Тепер беремо куряче філе. Його необхідно промити холодною водою, просушити, виклавши на паперовий рушник. Потім філе нарізаємо тонкою смужкою.

На розігрітій сковорідці, политої невеликою кількістю рослинного масла, обсмажуємо кабачки до утворення золотистої скоринки.

Далі окремо обсмажуємо на сковорідці куряче філе з подрібненою цибулею і часником.

Промиваємо помідори нарізаємо кружальцями.

У форму, змащену рослинним маслом, викладаємо кабачки шарами.

Наступним шаром викладаємо помідори.

Далі – обсмажене куряче філе з цибулею і часником.

Посипаємо все кедровими горішками.

Наступний шар – тертий сир.

Відправляємо нашу запіканку в духовку і випікаємо при температурі 190 градусів до утворення золотистої скоринки.

Страва готова. Рекомендуємо подавати в гарячому вигляді.

Дієтичні страви з кабачків Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром і помідорами в духовці Курячі грудки з кабачками Курячі грудки з кабачками в духовці