Просто дивовижна запіканка з кабачків з м’ясом і рисом! Корисна, смачна і дуже ситна – кращого страви для всієї родини не придумати! Перевірте на своїх домочадців!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Рис білий – 120 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування запіканки з кабачків з м’ясом і рисом? Кабачки миємо і зрізаємо шкірку, ріжемо їх на дві частини, очищаємо від насіння і натираємо на крупній тертці. Віджимаємо сік.
Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і обсмажуємо до м’якого стану на рослинному маслі.
Додаємо до цибулі фарш і смажимо, періодично помішуючи 15 хв.
Рис відварюємо, стежимо, щоб він вийшов розсипчастим, не перетримуємо в киплячій воді.
Сир натираємо на тертці.
З’єднуємо кабачки, яйця, фарш, рис і цибулю. Додаємо сіль і перець, розмішуємо. Викладаємо масу у форму для випікання, її потрібно заздалегідь промазати маслом. Зверху посипаємо сиром і ставимо запіканку в духовку на 30 хв. Випікаємо при 180 градусах до приємної рум’яної скоринки.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром Кабачки з фаршем і рисом в духовці Рис з кабачками