Просто дивовижна запіканка з кабачків з м’ясом і рисом! Корисна, смачна і дуже ситна – кращого страви для всієї родини не придумати! Перевірте на своїх домочадців!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з кабачків з м’ясом і рисом? Кабачки миємо і зрізаємо шкірку, ріжемо їх на дві частини, очищаємо від насіння і натираємо на крупній тертці. Віджимаємо сік.

Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і обсмажуємо до м’якого стану на рослинному маслі.

Додаємо до цибулі фарш і смажимо, періодично помішуючи 15 хв.

Рис відварюємо, стежимо, щоб він вийшов розсипчастим, не перетримуємо в киплячій воді.

Сир натираємо на тертці.

З’єднуємо кабачки, яйця, фарш, рис і цибулю. Додаємо сіль і перець, розмішуємо. Викладаємо масу у форму для випікання, її потрібно заздалегідь промазати маслом. Зверху посипаємо сиром і ставимо запіканку в духовку на 30 хв. Випікаємо при 180 градусах до приємної рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром Кабачки з фаршем і рисом в духовці Рис з кабачками