Апетитна запіканка з кабачків і плавленого сиру – це відмінне блюдо для сімейного вечері. Запіканка виходить неймовірно ніжною, ситної і корисною. А аромат у неї просто чарівний!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир плавлений – 3 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків з плавленим сиром цікаво! З кабачків видаляємо шкірку (якщо у вас молоді плоди, то її можна залишити) і натираємо на крупній тертці. Заправляємо їх сіллю, перемішуємо і залишаємо настоятися на 10 хв. Потім зливаємо воду і добре віджимаємо кабачки руками.
Цибулину очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями.
Тепер підготуємо сирки. Їх будемо нарізати пластинками. Щоб сир не прилипав до ножа, смочим його у воді.
Беремо каструлю і змащуємо її дно і боки рослинним маслом. Викладаємо кабачки, сир і цибулю.
Ставимо каструлю на невеликий вогонь і підігріваємо, поки весь сир повністю не розплавиться.
Знімаємо масу з вогню і додаємо пропущений через прес часник, а також сіль. Залишаємо остигати.
Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером в піну.
Вводимо яєчну суміш у кабачкову масу і розмішуємо.
Тепер змащуємо рослинним маслом форму для запікання і викладаємо в неї тісто для запіканки. Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 50-60 хв. до рум’яної скоринки.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків