Запіканка з кабачків з рисом і помідорами – ситне літнє блюдо, яке можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру. На приготування такої запіканки вам буде потрібно трохи більше години і нехитрий набір продуктів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 0.66 ст.
- Масло рослинне – 4 ч. л.
- Кабачки – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сир – 150 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати запіканку з кабачків з рисом і помідорами, для початку необхідно відварити рис. У невелику каструлю влийте 2, 5 ст. питної води, після закипання всипте в каструлю рис протягом п’ятнадцяти хвилин.
Тим часом обсмажте на сковорідці нарізану дрібними кубиками цибулю.
Обсмажений до прозорості цибулю викладаємо в окрему миску. Туди ж висипаємо відварений рис, натертий на дрібній тертці кабачок, третю частину натертого на тертці сиру, яйця, сіль і перець. Все ретельно перемішайте.
На дно форми для випікання укладаємо основу з рису і кабачків. Потім викладаємо промиті помідори, нарізані кружальцями.
Зверху посипаємо все тертим сиром. Відправляємо нашу запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Запіканка готова. Страва подається в гарячому вигляді.
Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з рисом Кабачки з сиром і помідорами в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків