Пропоную приготувати цікаву запіканку з кабачків з манкою. Ароматне блюдо виходить з ніжною і повітряної консистенції. Запіканку з кабачків можна подавати в гарячому або холодному вигляді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків з манкою просто! Насамперед, увімкніть духовку для розігріву, встановивши температуру 180 градусів. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для запіканки з кабачків з манкою.

Ретельно вимийте кабачки, обсушіть з допомогою паперових рушників і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно.

Очищені кабачки наріжте шматочками середнього розміру.

Підготовлені кабачки викладіть в каструлю з товстим дном, налийте холодної води так, щоб вона покривала кабачки, посоліть і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть примерно15-20 хвилин, зменшивши вогонь.

Приготовані кабачки злийте через сито або друшляк, викладіть в миску і трохи остудіть.

З допомогою картоплем’ялкою або заглибного блендера подрібніть кабачки до однорідної гладкої консистенції.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і розріжте вздовж. Ретельно вимийте болгарський перець, а потім очистіть від насіння і серцевини, наріжте середнім кубиком. Підготовлені овочі викладіть в сковороду, попередньо додавши рослинне масло.

Обсмажте на середньому вогні, періодично помішуючи, 7-10 хвилин.

До подрібненим кабачків додайте сіль, обсмажені овочі і манну крупу.

Ретельно перемішайте.

Потім вбийте 2 курячих яйця і ще раз ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла.

В підготовлену форму для запікання викладіть кабачкову масу і рівномірно розподіліть. Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте блюдо приблизно 45-50 хвилин.

Кабачкову запіканку з манкою акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.

Готову запіканку з кабачків подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків