Цей варіант запіканки дуже популярний в сезон дозрівання кабачків. Страва проста і ситна. Картопля, кабачки і помідори запікаються разом з курячим м’ясом під апетитною скоринкою з сиру.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 0,4 – 0,5 кг
  • Кабачки – 0,3 – 0,4 кг
  • Помідори свіжі – 1 – 1 шт.
  • Куряче філе – 0,4 кг
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Часник – зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт запіканки з картоплі, курки, кабачків, сиру і помідорів в духовці простий у приготуванні! Овочі вимити. Картопля, помідори і кабачки наріжте тонкими кружечками.

Куряче філе помийте і наріжте кубиками.

Часник очистіть і пропустіть через прес.

Змішайте сметану з подрібненим часником, сіллю і спеціями.

Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть на дно куряче м’ясо, зверху розкладіть овочі. Розкладайте кабачки, картоплю і помідори так, щоб вони чергувалися і трохи перекривали один одного.

Залийте заготівлю сметанним соусом.

Запікайте блюдо при 200 градусах 40 хвилин, потім посипте тертим сиром і поверніть форму в духовку на 20-30 хвилин. Запіканка готова, можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків і картоплі Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром і помідорами в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці Курячі грудки з кабачками