Цей варіант запіканки дуже популярний в сезон дозрівання кабачків. Страва проста і ситна. Картопля, кабачки і помідори запікаються разом з курячим м’ясом під апетитною скоринкою з сиру.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 0,4 – 0,5 кг
- Кабачки – 0,3 – 0,4 кг
- Помідори свіжі – 1 – 1 шт.
- Куряче філе – 0,4 кг
- Сметана – 3 ст. л.
- Сир – 150 гр.
- Часник – зуб.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт запіканки з картоплі, курки, кабачків, сиру і помідорів в духовці простий у приготуванні! Овочі вимити. Картопля, помідори і кабачки наріжте тонкими кружечками.
Куряче філе помийте і наріжте кубиками.
Часник очистіть і пропустіть через прес.
Змішайте сметану з подрібненим часником, сіллю і спеціями.
Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть на дно куряче м’ясо, зверху розкладіть овочі. Розкладайте кабачки, картоплю і помідори так, щоб вони чергувалися і трохи перекривали один одного.
Залийте заготівлю сметанним соусом.
Запікайте блюдо при 200 градусах 40 хвилин, потім посипте тертим сиром і поверніть форму в духовку на 20-30 хвилин. Запіканка готова, можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків і картоплі Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром і помідорами в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці Курячі грудки з кабачками