Запіканка з кабачків з куркою та рисом – смачне і апетитне блюдо, яке сподобається всій сім’ї. Запіканка виходить неймовірно ніжною, м’якою, ароматною і дуже ситною. Те що потрібно для корисного вечері!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Курка – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир – 120 гр.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з кабачків з куркою та рисом. Курку і рис потрібно заздалегідь відварити. Курку ріжемо невеликими кубиками.

Цибулю чистимо від луски і обсмажуємо його на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку.

Кабачки ріжемо навпіл, видаляємо ложкою насіння і натираємо їх на крупну тертку. Потім зливаємо утворилася рідина.

Сир натираємо на тертці.

З’єднуємо шматочки курки, рис, кабачки, цибуля, яйця і борошно. Додаємо подрібнену зелень, сіль, ½ частина сиру і розмішуємо.

Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, добре обробляємо бортики, щоб не запіканка не пригоріла. Викладаємо кабачкове тісто рівним шаром, зверху посипаємо сиром. Ставимо в розігріту духову піч і випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Рис з кабачками Страви з кабачків