Страву, яке вражає своєю простотою і чудовим смаком. Традиційний спосіб приготувати запіканку – це запекти її в духовці. Порадуйте своїх близьких п приготуйте соковиту, ніжну запіканку з картоплі, курки та грибів.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Картопля – 300 гр.
- Курка – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Гриби – 200 гр.
- Майонез – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати запіканку з картоплі, курки та грибів в духовці, куряче м’ясо помийте, цибулю очистіть від лушпиння. Пропустіть м’ясо і одну цибулину через м’ясорубку.
Другу цибулину дрібно наріжте і обсмажте разом з грибами на рослинному маслі.
Картопля очистіть і наріжте кружечками. Перекладіть картоплю в миску, додайте майонез і перемішайте.
У форму для запікання викладіть половину картоплі.
Потім покладіть фарш, посоліть і промажте його майонезом.
Далі викладіть засмажку з грибів і цибулі, посоліть за смаком.
Поверх грибів розкладіть залишився картоплю. Форму накрийте фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування запіканки 1 годину.
через годину зніміть фольгу, поставте запіканку назад в духовку і дайте картоплі добре зарум’яниться 10-15 хвилин. Перед тим, як подати запіканку на стіл, посипте її свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка з куркою в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці