Страву, яке вражає своєю простотою і чудовим смаком. Традиційний спосіб приготувати запіканку – це запекти її в духовці. Порадуйте своїх близьких п приготуйте соковиту, ніжну запіканку з картоплі, курки та грибів.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Картопля – 300 гр.
  • Курка – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Гриби – 200 гр.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з картоплі, курки та грибів в духовці, куряче м’ясо помийте, цибулю очистіть від лушпиння. Пропустіть м’ясо і одну цибулину через м’ясорубку.

Другу цибулину дрібно наріжте і обсмажте разом з грибами на рослинному маслі.

Картопля очистіть і наріжте кружечками. Перекладіть картоплю в миску, додайте майонез і перемішайте.

У форму для запікання викладіть половину картоплі.

Потім покладіть фарш, посоліть і промажте його майонезом.

Далі викладіть засмажку з грибів і цибулі, посоліть за смаком.

Поверх грибів розкладіть залишився картоплю. Форму накрийте фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування запіканки 1 годину.

через годину зніміть фольгу, поставте запіканку назад в духовку і дайте картоплі добре зарум’яниться 10-15 хвилин. Перед тим, як подати запіканку на стіл, посипте її свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка з куркою в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці