Картопляна запіканка з фаршем і помідорами – відмінне рішення для того, щоб внести різноманітність в повсякденне меню. Блюдо відноситься до складових і не вимагає додаткових гарнірів. Крім того, запіканку можна їсти і в холодному вигляді.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 1,5 – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 0,8 кг
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для м’яса – за смаком
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати запіканку з картопляного пюре, фаршу і помідорів. Картоплю очистіть, наріжте кубиками середнього розміру і зваріть. Потім злийте воду, отудите картоплю, додайте яйця і зробіть пюре. Краще всього скористатися блендером.
Очищену цибулю дрібно наріжте.
Моркву очистіть і натріть на тертці. Подрібнені овочі обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
Окремо обсмажте фарш до готовності, посоліть і приправте його за смаком.
Деко з високими бортиками або іншу термостійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть половину картопляного пюре і розподіліть його по всій поверхні.
Далі покладіть обсмажені овочі і фарш.
М’ясну начинку, закрийте другою частиною пюре, розподіліть його по всій поверхні.
Помідори помийте, наріжте тонкими кружечками, розкладіть їх на картопляному шарі.
прогрійте Духовку до 160-180 градусів і випікайте запіканку 30-40 хвилин. Готову страву, розділіть на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з фаршем як в садочку в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці