Картопляна запіканка з фаршем і помідорами – відмінне рішення для того, щоб внести різноманітність в повсякденне меню. Блюдо відноситься до складових і не вимагає додаткових гарнірів. Крім того, запіканку можна їсти і в холодному вигляді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1,5 – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,8 кг
  • Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з картопляного пюре, фаршу і помідорів. Картоплю очистіть, наріжте кубиками середнього розміру і зваріть. Потім злийте воду, отудите картоплю, додайте яйця і зробіть пюре. Краще всього скористатися блендером.

Очищену цибулю дрібно наріжте.

Моркву очистіть і натріть на тертці. Подрібнені овочі обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

Окремо обсмажте фарш до готовності, посоліть і приправте його за смаком.

Деко з високими бортиками або іншу термостійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть половину картопляного пюре і розподіліть його по всій поверхні.

Далі покладіть обсмажені овочі і фарш.

М’ясну начинку, закрийте другою частиною пюре, розподіліть його по всій поверхні.

Помідори помийте, наріжте тонкими кружечками, розкладіть їх на картопляному шарі.

прогрійте Духовку до 160-180 градусів і випікайте запіканку 30-40 хвилин. Готову страву, розділіть на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з фаршем як в садочку в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці