Страва з цвітної капусти і картоплі – трохи нудно… Сьогодні ми доповнили це поєднання курячим філе, невеликою кількістю пасерованих овочів, яєчно-молочної заливкою і ароматною сирною скоринкою. Вийшло дивовижно смачне і ситне блюдо, яким із задоволенням поласують навіть ті, хто не є любителем цвітної капусти. Наша запіканка – це вдале поєднання всіх інгредієнтів, смак яких доповнює один одного і становить єдину композицію.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сир – 250 гр.

Процес приготування:

Готувати запіканку з цвітної капусти з картоплею просто! Картопля добре промиваємо під проточною водою, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо в мундирі до готовності. По готовності виймаємо картопля з каструлі, даємо охолонути і чистимо від шкірки. Нарізаємо кубиками і кладемо в глибоку форму, змащену рослинним маслом.

Куряче філе промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, трохи солимо і відварюємо до готовності. Потім виймаємо з каструлі, даємо охолонути й нарізаємо невеликими шматочками. Розподіляємо курку по картоплі.

Цвітну капусту миємо, поділяємо на суцвіття, видаляємо товсті стовбури. Кладемо капусту в киплячу воду і відварюємо 4-6 хвилин. Головне її не переварити, щоб в процесі запікання вона не розм’якла. Виймаємо капусту з каструлі і викладаємо у форму на курку.

Моркву чистимо від шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо, миємо, шаткуємо кубиками. На розігріту сковороду з олією викладаємо моркву і цибулю, підсмажити 2-3 хвилини. Викладаємо пасеровані овочі в форму на цвітну капусту.

В глибокій мисці за допомогою віночка збиваємо яйця, додаємо молоко, сіль, перець. Все добре перемішуємо. Заливаємо цією сумішшю нашу запіканку і ставимо її в духовку випікатися при 180 градусах на 30 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення часу приготування посипаємо запіканку натертим на дрібній тертці сиром і залишаємо запікатися.

Готову запіканку дістаємо з духовки, ділимо на порції і подаємо на стіл зі свіжим салатом або маринадами. Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з куркою і сиром в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з курячим філе в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і яйцем в духовці