Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і вершками відноситься до розряду особливо «ледачих» страв. По-перше, макарони не потрібно відварювати – їх ми засипаємо в форму в сирому сухому вигляді. По-друге, фарш для начинки обсмажувати не потрібно. У сирому вигляді змішуємо його зі спеціями і розподіляємо руками поверх сухих макаронів. Готуємо Заливку, на швидку руку змішавши яйця, вершки і тертий сир. Все інше зробить духовка. Хороший варіант на вечір, коли стояти біля плити не хочеться, а сім’я чекає смачної вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 250 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки – 300 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для фаршу – за смаком
- Зелень – 1 пучок
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з макаронів з фаршем, сиром і вершками? Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Висипаємо в неї сухі макарони.
Фарш можна використовувати будь: курячий, яловичий, свинячий або змішані варіанти. Звичайно, краще використовувати фарш, приготований саме в домашніх умовах.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо ножем на дрібні кубики.
Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
До фаршу додаємо цибулю, зелень, сіль, чорний мелений перець суміш спецій для фаршу.
Ретельно перемішуємо масу.
Розподіляємо підготовлений фарш рівним шаром поверх сухих макаронів. Зручно робити це змоченими у воді руками – фарш не липне і податливо вкладається.
В окремій ємності змішуємо яйця, вершки і щіпку солі.
Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо цю ж ємність. Збовтуємо виделкою до відносної однорідності.
Заливаємо отриманою масою поверхню запіканки. Осів зверху сир рівномірно розподіляємо.
Форму закриваємо кришкою або затягуємо листом фольги.
Духовку розігріваємо до температури 200 гр. Ставимо форму з запіканкою на середній рівень і запікаємо протягом сорока хвилин.
Після закінчення зазначеного часу фольгу або відкриваємо кришку і залишаємо запіканку в духовці ще на п’ять-десять хвилин, щоб поверхня підрум’янилася.
Готову запіканку дістаємо, нарізаємо на порційні шматки прямо у формі і подаємо до столу. Перед подачею посипаємо поверхню подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів з фаршем та сиром Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і помідорами Запіканка з макаронів з яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду Макарони з м'ясом