Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і вершками відноситься до розряду особливо «ледачих» страв. По-перше, макарони не потрібно відварювати – їх ми засипаємо в форму в сирому сухому вигляді. По-друге, фарш для начинки обсмажувати не потрібно. У сирому вигляді змішуємо його зі спеціями і розподіляємо руками поверх сухих макаронів. Готуємо Заливку, на швидку руку змішавши яйця, вершки і тертий сир. Все інше зробить духовка. Хороший варіант на вечір, коли стояти біля плити не хочеться, а сім’я чекає смачної вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для фаршу – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з макаронів з фаршем, сиром і вершками? Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Висипаємо в неї сухі макарони.

Фарш можна використовувати будь: курячий, яловичий, свинячий або змішані варіанти. Звичайно, краще використовувати фарш, приготований саме в домашніх умовах.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо ножем на дрібні кубики.

Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

До фаршу додаємо цибулю, зелень, сіль, чорний мелений перець суміш спецій для фаршу.

Ретельно перемішуємо масу.

Розподіляємо підготовлений фарш рівним шаром поверх сухих макаронів. Зручно робити це змоченими у воді руками – фарш не липне і податливо вкладається.

В окремій ємності змішуємо яйця, вершки і щіпку солі.

Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо цю ж ємність. Збовтуємо виделкою до відносної однорідності.

Заливаємо отриманою масою поверхню запіканки. Осів зверху сир рівномірно розподіляємо.

Форму закриваємо кришкою або затягуємо листом фольги.

Духовку розігріваємо до температури 200 гр. Ставимо форму з запіканкою на середній рівень і запікаємо протягом сорока хвилин.

Після закінчення зазначеного часу фольгу або відкриваємо кришку і залишаємо запіканку в духовці ще на п’ять-десять хвилин, щоб поверхня підрум’янилася.

Готову запіканку дістаємо, нарізаємо на порційні шматки прямо у формі і подаємо до столу. Перед подачею посипаємо поверхню подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів з фаршем та сиром Запіканка з макаронів з фаршем, сиром і помідорами Запіканка з макаронів з яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду Макарони з м'ясом