Запіканка з макаронів – прекрасне блюдо, яке урізноманітнює сімейне меню і ситно нагодує всіх домочадців. Дуже смачною вона виходить у поєднанні з ковбасою, помідорами і сирною скоринкою. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Макарони – 300 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з макаронів з ковбасою, помідорами і сиром в духовці. Кип’ятимо воду і відварюємо макарони 10-13 хв, в залежності від рецепту на упаковці. Також можна їх посолити і додати трохи перцю.

Ковбасу ріжемо кубиками невеликого розміру.

Сир натираємо на терці з великими пластівцями.

З’єднуємо молоко, яйця та борошно, солимо і перчимо суміш за смаком.

Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Змащуємо форму для випікання рослинним маслом і викладаємо 0,5 макаронів, потім кладемо фарш, знову макарони, помідори і заливаємо все молочно-яєчною сумішшю.

Верх посипаємо сиром.

Запікаємо в духовці протягом півгодини при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з молоком, сиром і яйцями Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями