Запіканка з макаронів – прекрасне блюдо, яке урізноманітнює сімейне меню і ситно нагодує всіх домочадців. Дуже смачною вона виходить у поєднанні з ковбасою, помідорами і сирною скоринкою. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Макарони – 300 гр.
- Варена ковбаса – 200 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Борошно пшеничне – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати запіканку з макаронів з ковбасою, помідорами і сиром в духовці. Кип’ятимо воду і відварюємо макарони 10-13 хв, в залежності від рецепту на упаковці. Також можна їх посолити і додати трохи перцю.
Ковбасу ріжемо кубиками невеликого розміру.
Сир натираємо на терці з великими пластівцями.
З’єднуємо молоко, яйця та борошно, солимо і перчимо суміш за смаком.
Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Змащуємо форму для випікання рослинним маслом і викладаємо 0,5 макаронів, потім кладемо фарш, знову макарони, помідори і заливаємо все молочно-яєчною сумішшю.
Верх посипаємо сиром.
Запікаємо в духовці протягом півгодини при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з молоком, сиром і яйцями Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями