Таке ситне блюдо можна подати і на сніданок, і як гарнір до другого блюда. Приготувати запіканку можна з зварених вчора макаронів або відварити будь-їх вид. Готується вона дуже швидко, розлітається зі столу моментально.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Макарони – 380 гр.
  • Яйце – 7 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
  • Зелень – для прикраси
  • Приправа (на вибір) – за бажанням

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з макаронів з яйцем. Якщо готових макаронів немає, то зваріть. Закип’ятити воду в каструлі, посоліть її і в киплячу воду покладіть борошняний виріб і перемішайте. Варіть стільки, скільки вимагає інструкція на упаковці, не доварив всього 1 хвилину.

Промийте макарони, помістивши їх у друшляк. Перекладіть їх у миску і додайте шматочок вершкового масла 15 р., добре перемішайте.

Окремо збийте яйця, трохи посоліть і можна додати трохи улюблених приправ, наприклад карі, хмелі-сунелі або базилік, орегано. Тут дивіться за смаком, це для любителів пікантних страв, не впевнені – не додавайте. Збийте яйця до однорідної маси.

Яйця з’єднайте з макаронами і викладіть у форму, змащену маслом і присипану 1 ложкою сухарів. Викладіть макаронну масу у форму і розрівняйте. Масло розділіть дрібними шматками, розкладіть по поверхні запіканки і присипте рівномірно сухарями, які залишилися.

Запікайте блюдо 25 хвилин при 200 градусах. Ще гарячу розріжте запіканку на порції, прикрасьте гілочкою зелені. До страви варто подати соус, сметану (хто воліє) або овочевий салат.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без м'яса Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду