Вашій увазі представлений простий рецепт запіканки з макаронів з сиром і ковбасою. Це блюдо не поставити в один ряд з ресторанними, але, тим не менше, воно виходить дуже смачним і ситним. Поєднання простих продуктів, швидкість готування, знання деяких секретів приготування – це все, що потрібно для ідеальної запіканки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Макарони – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати запіканку з макаронів з сиром і ковбасою легко! Самий перший крок – необхідно відварити макаронні вироби. Вони можуть бути будь-якими, на ваш смак – макарони, ріжки і т. д. Ставимо на вогонь каструлю з підсоленою водою. Коли закипить, кладемо в неї макарони і варимо майже до готовності. Тут важливий момент – макаронні вироби не повинні бути перевареними, краще відварити їх до стану аль денте.

Потім промиваємо макарони водою, додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо.

Включаємо розігріватися духовку до 200 градусів.

Беремо цибулю, очищаємо його і подрібнюємо.

Ковбасу також подрібнюємо зручним для вас чином. Використовувати для запіканки можна як варену, так і копчену ковбасу. Орієнтуйтеся на свої бажання і смак.

Стиглі томати вимийте і наріжте невеликими часточками або кружечками.

Беремо форму, в якій буде готуватися запіканка з макаронів, і викладаємо підготовлені продукти в наступній послідовності: на дно укладаємо ріпчасту цибулю, потім відварені макарони, після цього розкладаємо ковбасу і нарізані томати.

Займемося підготовкою заливки для запіканки. Вона додасть страві певну соковитість. В окремій ємності необхідно збити яйця і молоко, потім додати туди сіль і спеції.

Після цього акуратно в суміш підсипаємо борошно пшеничне і відразу перемішуємо, щоб не утворювалися грудочки.

Поливаємо заливкою продукти, розкладенийві шарами у формі для запікання.

Беремо сир твердих сортів і натираємо його на крупній тертці.

Потім подрібненим сиром посипаємо блюдо.

В розпечену духовку поміщаємо запіканку на 30 хвилин. Готову страву подавайте до столу в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з молоком і яйцями Запіканка з макаронів з молоком, сиром і яйцями Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями